Posted on Friday, May 08, 2009

Seksanya batuk

Demam aku dah kebah. Tapi batuk ni masih tak henti. Nak kata aku merokok, dah dekat 2 tahun aku quit. Dah tak larat nak minum ubat batuk dah. Asyik terlelap saja. Bosan juga terbaring sampai sakit-sakit belakang. Kalau tidur pun terkadang akan terjaga juga bila tekak gatal-gatal. Batuk macam nak terkeluar segala organ dalaman. Nampaknya terpaksa juga paksa diri pergi klinik ni. Leceh.

Aduh malasnya nak keluar dalam keadaan tak selesa ni…


23 Responses to Seksanya batuk

  1. Lili Puteh
    May 8, 2009 at 8:01 AM
    jgn lupa makan ubat.
    mmg musim batuk.
  2. :: Feez_Mior ::
    May 8, 2009 at 9:00 AM
    yup..fizah pn baru nk dpt batuk2 neh..
    kesakitan baru bermula..
    selsema, sakit tekak, demam..

    sok kna jd emcee..aduyai...
  3. shandye.
    May 8, 2009 at 9:08 AM
    leh mintak tips cemana you quit smoking tak?

    btw... klu ur coughing tuh berlarutan sampai seminggu lebih, better pg cek kat klinik, takut suspek tibi uols. scareeee....
  4. b-boy
    May 8, 2009 at 10:07 AM
    pi le klinik.. rajin2 kan diri... wooo merokokkk...tetttt!!

    p/s: title budak baik ditarik balik.. lalalalala
  5. rizz
    May 8, 2009 at 10:10 AM
    alahh siannya corey..g la klinik.melarat ntii
  6. [-suziey-]
    May 8, 2009 at 10:30 AM
    hati2 skang ni musim xsihat la..better g check..jgn mals..cegah sblm ape2 yg buruk algi kena ..:)
  7. Eazy Izzuddin
    May 8, 2009 at 11:36 AM
    aduhai...
    sian bro
    jgn tinggal makan ubat je...
    lelame baeklah..
    =D
  8. LotsOfLove-Pearls
    May 8, 2009 at 11:53 AM
    Get well soon k..

    tahniah kerana berjaya berenti merokok..

    take care..
    gud day!
  9. ~miszirdawaty~
    May 8, 2009 at 12:46 PM
    semOga jd sehat~
    hehe~
  10. Hezesuze
    May 8, 2009 at 1:03 PM
    ermmm...tu ler xbgi contac no bro kt ze...kalo idak bleh ze mms kan gambo ubat yg bleh mgilangkan batuk itew...

    aritu abg pomen & ayahanda ze batuk3 gak tahap kingkong..alih2 ada sedara suggestkan mkn ubat tu...alhamdulillah ilang batuk tu beb ngan izin ALLAH swt...

    tp ada pantang tau...pantangnye xleh mkn ayam wat smentara wktu...

    p/s cpt give ur contact no ek...
  11. Wai
    May 8, 2009 at 1:18 PM
    baik cepat2 amik ubat. lagi bagus kalo dapat antibiotik. virus kuman batuk tuh.........
  12. cIk JanNah
    May 8, 2009 at 3:34 PM
    eh2 da skit pon x nak d clnc
    ish!
    mls!
    cepat2 laju2 g jmpe doc.
    mkn obt jgk~

    ;)
  13. Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah
    May 8, 2009 at 4:09 PM
    alahai ciannyer huhuhu g klinik yek kang kalau ang x sihat aku pun dah tak bernafsu nak bahan ang kang huuhuuhuu

    rajin2 makan ubat dan kalau aku lah kan aku akan geget ais bila batuk2 nie baru lew ilang hehehehe
  14. Corey
    May 8, 2009 at 4:39 PM
    lili: dh makan tadi.tido, now baru jaga :)

    Feez: baik makan ubat cepat2 jgn jadi like me. tapi jadi emcee sure sexy suara serak hehe.
  15. Corey
    May 8, 2009 at 4:41 PM
    shandye: takde tips khusus. cuma stop beli je hehe. lelama secara semulajadi body pun akan adjust balik.


    boy: eh boy baca ler bebetul.. kan bro ckp bro dah 2 thn quit smoking :)
  16. Corey
    May 8, 2009 at 4:42 PM
    rizz, suziey, eazy: dah pegi klinik td. dah makan ubat.. siap tido lagi.. ni baru jaga, dah ok tp still mamai
  17. Corey
    May 8, 2009 at 4:42 PM
    lotsof love, misz: thanks for the wishes :)
  18. Corey
    May 8, 2009 at 4:45 PM
    Heze: eh rasanya bro dah kasi kat shoutmix heze dulu. nnt bro kasi lagi tp sms je dulu ek.. step by step.harap fahami insan pemalu ni :P


    wai, jannah: tadi dah gi klinik. mcm2 ubat dah dikasi.. dh makan..tido..now bangun dah agak elok sket :)
  19. Corey
    May 8, 2009 at 4:46 PM
    qiela: ekeke aku dah agak sihat ni.. leh la ang bahan pas ni..
    sib baik aku dah baik..klu tak harus aku ikut petua ang tu. harap2 bukan sabotaj hehe
  20. Aimi Liyana
    May 8, 2009 at 7:07 PM
    eh bole berjaya e berhenti merokok,.. igt kan org muda xde yg berjaya..
  21. Corey
    May 8, 2009 at 7:14 PM
    AImi.. mesti ada.. terpulang pd individu. yg penting, kesedaran, kemahuan, kesungguhan. will power
  22. mummYaeesh
    May 9, 2009 at 8:14 PM
    hamboii ada contract dgn heze ek..asyik gmbar minah tu jek enterprem kekdahnye!woohoo..

    anyway slmt ari ibu utk semua ibu2!
  23. Corey
    May 9, 2009 at 11:11 PM
    mummyaeesh: hehe tiada share mahupun contract. cuma dia n hubby dia idola sy. takpe.. next year hari ibu guna pic mummyaeesh lak, leh? :P