Posted on Wednesday, May 20, 2009

Entry Gigih #1: HP Baru!

Kalau ikutkan badan dan kepala ni aku masih terus terbongkang atas katil tu. Sengal-sengal badan belum reda lagi. Tapi sayu pula melihatkan blog aku yang bersawang ni. Mood belum ada untuk menyambung kisah cinta philophobic aku tu. Sebagai filler aku nak menayang Handphone yang baru aku beli. Hehe.

Sebelum ke KL hari tu aku tak terfikir pun nak beli HP baru. Tetapi memang mengidamkan HP Nokia 5800 XpressMusic. Dah survey kat kampung aku tetapi harga memang tidak berpatutan.

Sewaktu di rumah Wangsa Maju, sempat juga aku pergi cuci mata ke Carrefour. Ala bukan jauh pun, lintas saja jalan dah sampai. Dalam ronda-ronda tu sempat juga survey dan bertanya harga Nokia 5800 XpressMusic tu di setiap booth handphone yang dijumpai.

Akhirnya aku temui harga yang agak menarik kat satu booth ni. Mula-mula aku sangkakan harga AP rupanya original set. Fikir punya fikir akhirnya terus ambil keputusan beli. Lagi pun dah bertahun-tahun aku guna HP low tech Sony Ericsson tu.

Rasanya ini HP canggih yang pernah aku miliki. HP idaman aku semestinya iPhone 3G tetapi belum mampu memiliki. So dapat Nokia 5800 ni pun jadilah. Touch Screen juga. Tidak kurang hebatnya.

Terima kasih juga kepada rakan serumah, Guff yang turut sama membantu survey dan banyak memberi tips dan keyakinan. Kalau aku seorang rasanya susah nak buat keputusan.

Buat masa ni aku masih belum serasi lagi dengan HP ni. Masih terkial-kial, godek sana sini membiasakan diri.

Sesiapa yang ingin tahu spesifikasi atau info lebih lanjut berkenaan Nokia 5800 XpressMusic ini. Layarilah  http://www.nokia.com.my/5800xpressmusic .

Gambar-gambar di snap dari webcam laptop aku, kecuali gambar kotak di atas di snap dari kamera Nokia 5800 XpressMusic


22 Responses to Entry Gigih #1: HP Baru!

  1. effafinette
    May 20, 2009 at 1:47 PM
    corey did u met adi?!!hahhaha~
    wawawa~corey sila bantu comparekan blackberry dgn iphone!which one is better?!!
  2. Corey
    May 20, 2009 at 2:17 PM
    effa:
    yup. met adie, guff, hana pun ada. balik hari je. nnt cuti sekolah maybe pegi lagi sbb nak shooting iklan corntoz tu ngan them.
    if me, i prefer iphone. blackberry tu mcm x practical for poya2. blackberry is more suitable for business centric people.
  3. Eazy Izzuddin
    May 20, 2009 at 8:18 PM
    ohoho
    nak3 phone 2!!!
    my idaaman HP juge...
    huhu
    x terbeli..
    hiks..
    tp de mmber beli..
    tgk, belek2, besh!!
    xD
  4. Hezesuze
    May 20, 2009 at 8:42 PM
    aiyaaa bape hinggit itu hp bro??
    nak suh abg pomen belikan tuk besday bln 8 ni nanti..ahaks!

    touch screen lagik...ze nak3 nak jugak...
  5. syafiqahjasmin
    May 20, 2009 at 8:50 PM
    memang mengidam phone baru.tapi jangan haraplah sebab phone asyik kene curi je. SAYA DAH SERIK. ayah juga dah serik,dah tak mahu beri saya phone baru dah.

    pelajar :"ke-enam, qada' dan qadar"
    teacher : qada' dan qadar tu apa kelas?
    pelajar : REDHA dengan........

    iya adik-adik ,teacher sedang redha tak akan ada harapan phone baru utk dibawa merantau ke uitm. AHHA GILA EMOTIONAL T_T
  6. Corey
    May 20, 2009 at 8:51 PM
    Eazy:
    hehe soon harga akan down lagi. ni pun xla expensive sgt.kena rajin survey.. harga lain2. klu yg AP lagi murah/
  7. Corey
    May 20, 2009 at 8:55 PM
    Heze:
    hehe RM1.20 jer.
    kena rajin2 la survey kedai kedai, compare prices. klu x kisah ttg price, belasah je beli terus.
    yg bro survey haritu prices utk original set between RM1200 ke RM1400. yg AP punye lagi murah klu x kisah.
  8. Corey
    May 20, 2009 at 9:11 PM
    syafiqah:
    study kat uitm eh.. kat sana pun ada pencuri ker.. memana pun x selamat skang.kena bawak kemana2 pergi.
    ini antara sebab sebelum ni malas nak beli hp baru.sbb risau nnt jadi mangsa. tp redha jela..have faith.hope selamat
  9. mummYaeesh
    May 20, 2009 at 11:28 PM
    bestnye beli hp baru!tp mmg best la hp ni..ada dpt ala2 coupon utk free download kan??woohoo
  10. Corey
    May 20, 2009 at 11:40 PM
    mummYaesh:
    aah btul tu.mummY pun ada ke hp ni? tp so far only download 4 songs je sbb xde byk choice sgt.many songs sy dah ada hehe.
    yg terkilan cuma x dpt warna merah. ada stok biru je :(. merah lebih menonjol
  11. .fatin nabila.
    May 20, 2009 at 11:51 PM
    alah.
    sgt xaci.
    idaman jgk phone tuh.
    tp, smpai ke sudah xbeli. :(
  12. Corey
    May 21, 2009 at 12:10 AM
    fatin:
    sabarr..rezeki blum smpai lagi tu.
    i pun dah berapa lama teringin tp sabar punya sabar tiba2 terbuka hati dan rezeki utk beli.harga pun makin turun nnt.. dont worry.
  13. rizz
    May 21, 2009 at 12:20 AM
    wahh cntek hp bru corey..hihii
  14. Corey
    May 21, 2009 at 12:27 AM
    rizz:
    hehe thanks.tayang rizznye lak
  15. aRa
    May 21, 2009 at 1:38 AM
    Terus terang ckp makan ati woooo i...Agagagaga...Mmg suka gak this phone tapi memandangkan i ni tak keje...happy tgk org lain pakai sajor la...Agagagaga...


    * perghhh...i really need a new hp know...tak kisah la ape model...i ni ade 2 num...hp 1 sajor...letih dok tukar sim kad...knp la hp lagi 1 itew rosak...hiks...luahan kat ur comment box...tak pa kan...Agagagaga *
  16. Corey
    May 21, 2009 at 7:14 AM
    aRa:
    xpe..silakan2
    Dulu2 i pun makan ati bila tgk org lain dgn hp canggih manggih tp i bertahun2 dgn hp buruk tu je.
    i pun guna 2 simkad..mmg paham perit nak tukar2 setiapkali.
    ada choice utk hp dual sim tp design and other functionality not my fav.

    xpe one day mana tau u ada rezeki dpt new hp.klu ada extra cash try saving dulu.get china or malaysian made pun xpe..hi tech gak dgn harga yg jauh lbh rendah.
  17. mr.syazwan
    May 21, 2009 at 4:56 PM
    F
    U
    U
    U
    Y
    O
    O
    O

    sama mcm abg ipar wan lerr
    dia pun baru beli minggu lps kat wangsa maju tpi bkn kat care4 la
    huhu

    tpi wan godek2 hp n
    BOLEH tahan gak la
    mmg jeles syeh
    huhu

    tpiiii bila nak taip mesej
    mmg kematu la jari ni kan??
    haha
  18. Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah
    May 21, 2009 at 5:00 PM
    tahniah kerna akhirnya anda berjaya memiliki hp baru wakakak pa per pun ingatlah... jangan sesekali melupakan yang laen wakakaka
  19. Corey
    May 21, 2009 at 5:54 PM
    syazwan:
    aah.sape dh biasa mmg payah sbb touch screen, nak tekan2 kekadang salah huruf. klu guna handwriting tulis lain keluar huruf lain.kena tulis sebijik2.


    Qiela:
    terima kasih.yg lain tidak lupakan.sim maxis still kat hp lama.Hp aku masih tidak boleh lawan kecanggihan hp ang yg bleh masuk 2 simkad skali hehe/
  20. mummYaeesh
    May 21, 2009 at 11:11 PM
    ish takdela..sil gune..aritu dia minta tlg downloadkan..

    yup merah lg cantik tp mayb bias sbb my fav colour mmg merah pun..ahaks
  21. Corey
    May 22, 2009 at 12:32 AM
    mummYaeesh:
    oo gitew.
    mine merah no fav sgt tp suka menyerlah mcm tu.look da bomb :)
  22. Anonymous
    December 31, 2009 at 1:50 AM
    Hello! Can you tell me how i can register mail at google [url=http://google.com]google[/url] http://google.com