Posted on Tuesday, May 05, 2009

Nak demam lagi ke?

1. Kepala pening-pening

2. Mata pedih-pedih

3. Muka panas-panas

4. Hidung bersin-bersin

5. Kerongkong geli-geli

6. Badan seram-seram

7. Sendi sengal-sengal

Adakah ini simptom demam?

Jika ya..

Oh NO! Not again…


23 Responses to Nak demam lagi ke?

  1. Abir Abhar
    May 5, 2009 at 9:13 PM
    harap2 bukan selesema ba...
    haha

    get well ye bro
  2. b-boy
    May 5, 2009 at 9:21 PM
    tangan gatal2 xde..?

    mata kenyit2 xde..?

    badan miyang2 xde..?

    mulut herot2 xde..?

    tandanya belum masa nak menggatal lagi kut... ekekekeke...
  3. ~cik manis~
    May 5, 2009 at 10:32 PM
    sila kesali
    itu mmg tnde2 nk dmam
    :')
  4. ~miszirdawaty~
    May 5, 2009 at 10:33 PM
    demam la tuh...
    jgn influenza A sudeyh!
    hehe~
  5. Corey
    May 5, 2009 at 10:51 PM
    Dr.Abir: hehe simpang.Thanks :)

    Dr.boy: blum sampai lagi tanda2 tu..antibodi masih kebal :P

    Dr.manis: alar.. :'(.mai la rawat

    Dr.Irdawaty: huhu klu influenza A tu kira break the record la mangsa 1st.
  6. i.am.belle
    May 5, 2009 at 10:52 PM
    musim hujan dan musim demam. sabar jelah.

    aku pun baru baik demam. adeh!
  7. Eazy Izzuddin
    May 5, 2009 at 10:54 PM
    ohoho..
    demam la 2 kot..
    xD
  8. Corey
    May 5, 2009 at 10:59 PM
    thanks atas diagnosis itu, Dr Eazy.
    dah makan pil selsema ni..ngantukkk. tido dulu...zzzzzzzzzzzzz
  9. rizz
    May 6, 2009 at 12:31 AM
    alah siann kat corey..g klinik la yer
  10. Corey
    May 6, 2009 at 4:09 AM
    Belle: mmg.kat sini ramai deman, batul, selsema.risau gak virus2 ni

    rizz: ni terjaga kul 4am..rasa mcm segar lak..siang x elok gak ke klinikla nmpknya
  11. Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah
    May 6, 2009 at 8:22 AM
    loh demam gak kew??? cam ner leh demam nie??? hah!!! tue jangan ada nawaitu nak kata jangkit dari aku plak arr wakakak ada plak leh jangkit kalau ang bukak blog aku... motip? wakakak

    moga2 kita (motip wakakak) sama2 cepat sembuh yek
  12. [-suziey-]
    May 6, 2009 at 9:09 AM
    get well soon..
  13. chekdenoor
    May 6, 2009 at 9:37 AM
    Hai corey.... demam af tu.....

    Kalau anak i nak demam sebab nak exam..... i selalu nasihatkan.....
    -tarik nafas panjang-panjang
    -minum air kosong banyak
    -pastikan kepala selalu dibasahkan..lebih baik letakkan tuala basah di kepala
    -kalau ok..rehat dan bayangkan permandangan yang indah...seperti pantai-pantai yg cantek dibali......
    -then lelapkan mata.....1jam...paling baik....

    semuga cepat semboh.
  14. Corey
    May 6, 2009 at 11:17 AM
    suziey: thanks :D

    Qiela: jangkitan dari ang ler ni hajarnya. elok2 sihat masuk blog ang buat komen terus kena.blog ang ada penjaga kottt. aduh bisanyaaaa
  15. Corey
    May 6, 2009 at 11:18 AM
    chekdenoor: demam af ek? takkan dah 7 tahun tak immune kot. tp hari ni takla teruk sgt mcm malam tadi

    thanks for the tips.. really appreciate it :)
  16. Hezesuze
    May 6, 2009 at 11:20 AM
    waduh3! kompem demam tahap kingkong tu bro...

    tekak geli2 tu yg xtahan...wakaka tekak geli2 tu camno? hehehe

    alah kalo bro turun jmpa weols wrga putus fius insyaallah ilang ler demam tu...wakakaka

    pepun ze doakan moga bro cpat smbuh & trus update blog okey...daaaaaa g tdo balik..
  17. Corey
    May 6, 2009 at 5:33 PM
    heze: ni baru jaga balik ni..tp still mamai.effect pil selsema tadi kot.
    geli2 mcm gatal2 ekeke.
    geng putus fius immune dari demam ke? ekeke tu qiela tu kena gak tu.. ni jangkit dari dia ler ni.
    thanks ya.. nk sambung tido nih
  18. arifrusli
    May 6, 2009 at 10:41 PM
    erm pegila jumpa doktor wahai encik corey. mintak2 bukan tanda2 H1N1 . hehe.
  19. Corey
    May 7, 2009 at 9:44 AM
    arif: hari ni mcm segar sket, cuma batuk2 je. ekeke malas gi jumpa doc
  20. Eazy Izzuddin
    May 7, 2009 at 4:51 PM
    tahniah!...
    ada awards menanti anda di blog eazy izzuddin...
    thanks be my follower..
    sila ambel ea
    =D
    xD
  21. Corey
    May 7, 2009 at 7:58 PM
    Thanks eazy! :D
  22. Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah
    May 8, 2009 at 4:14 PM
    keji aku gak yang kena kan wakakka hampeh sungguh wakakak tue mesti dok bukak blog aku pastue dok tenung2 pastu dok kiss monitor tue wakakak tue yang kena jangkitan tue wakkakak padan muka wakakak nak tak penawar dia? wakakakaka
  23. Corey
    May 8, 2009 at 4:50 PM
    qiela: tula pasal.. aku gatal sgt dah bukak blog ang siap jilat2 lagi skrin sebab tu la jangkit kot.
    ekeke penawar kulum ais ke? aku dah baik ni. nnt kalo sakit lg aku try :P