Posted on Monday, May 11, 2009

Lagi Tag dari Ritzz

Ingatkan nak rehat dari tag ni tapi tag kali ni lebih simple dan menarik juga sebab dapat kenali semula diri sendiri. Sekarang sudah tidak terlalu kemaruk tengok TV seperti dulu. Bagus juga ada tag ni kekadang. Boleh isi blog dikala kekeringan ilham.

1.Citer ape yang buat anda ketawa sepanjang menontonnye?

 

Siri sketsa yang paling kelakar yang paling kelakar pernah aku tengok. Lupa kat TV mana dulu tapi sekarang aku download torrent atau watch kat youtube je.

 

 

 

2.Citer ape yang buat anda menangis?

 

Sebenarnya tiada cerita yang pernah buat aku menangis. Tapi banyak juga cerita atau filem yang buat aku sayu dan terkadang bergenang juga air mata. Sepi salah satunya. Tiga kisah cinta dalam satu filem. Banyak lagi filem lain tapi kalau filem Malaysia inilah salah satunya.

 


3.Citer ape yang buat anda marah?

 

Marah, geram, benci, menyampah semua ada masa tengok cerita ni dulu. Sekarang bila ingat balik aku geleng kepala sambil ketawa,kenapalah boleh emosi sangat dengan cerita tak logik ni hehe.



 


4.Citer ape yang anda suke sangat2?


Cerita ni kot. Dah 7 musim. Setiap tahun aku nekad tak mahu layan tapi tengok juga. Boleh pulak tahun ni terlebih pula fanatiknya. Tak sabar nak tunggu habis. Kurang sikit sengsara jiwa raga aku.

 



5.Drama bersiri ape yang kamu tak pernah miss 1 episod pun?

 

Mula-mula dulu aku pandang sinis je cerita ni tapi lelama boleh pula jadi pengikut tegar. Entah bila nak ada sambungannya.




 

 

6.Lagu ape yang paling kamu suka?

BILA RASAKU INI RASAMU

Lagu ini seolah surat aku untuk cinta pertama aku. Cinta trauma yang menjadikan aku philophobic kini.



 

 

 

7.Lagu ape yang paling kamu tak suke?

SEHIDUP SEMATI

No comment.


 

 

 

 

 

8.Lagu ape yang menggambarkan situasi anda sekarang?

   MUNAJAT CINTA

Lagu ini seolah sebuah doa dari aku.


 

 

 

 

 

9.Lagu ape yang boleh buat anda gelak tak henti-henti?

NASIB JANDA

Ini salah satu antara kombinasi video dan lagu yang masih buat aku gelak terguling sampai sekarang.



 

 

 

 

10. Lagu ape yang boleh buat kamu menangis?

CAN’T LIVE IF LIVING IS WITHOUT YOU

( Mariah Version)

Lagu pertama dan satu-satunya lagu yang pernah buat aku ternangis.

 

 

 

 

Tag ini seterusnya untuk siapa? Nanti fikir dulu…


13 Responses to Lagi Tag dari Ritzz

  1. Eazy Izzuddin
    May 12, 2009 at 12:12 AM
    whoa...
    gud2...
    ehehe

    btw same la bro
    dlu x layan af...
    sekarang....
    ehehe

    uish..
    x miss erk manjelara...
    ehehe
    xD
  2. Corey
    May 12, 2009 at 12:28 AM
    eazy: bro dulu layan gitu2 je sejak AF1-AF5. AF6 langsung tak layan. AF7 ni tetiba lak leh jadi gigih.

    aah manjalara..mmg melekat masa tu walaupun mula2 kutuk sbb citer ciplak tp last2 hooked up.
  3. .fatin nabila.
    May 12, 2009 at 12:44 AM
    ahaaa, manjalara best.
    tp, lgbest ezora. hehe`
  4. Corey
    May 12, 2009 at 12:55 AM
    fatin:
    manjalara drama tv last i tgk , lepas tu dah no time sgt nak ikuti any cite. ezora skdr dengar2 jela tp tak pnh ada peluang tgk.
  5. [-suziey-]
    May 12, 2009 at 9:28 AM
    eh sehidup semati tu lagu juliana banos n indigo ke? me tooo la sgt suke..ms zmn bercinta dulu la..ekekek:D
    oh no..af???ouh tidak!!!..haha:p
  6. Corey
    May 12, 2009 at 10:47 AM
    suziey:
    dulu suka lagu tu tp ntahla lepas trauma trus rasa seolah disiat bila dengar lagu tu.
  7. Hezesuze
    May 12, 2009 at 12:15 PM
    suke ngan lagu ALLAH SELAMATKAN KAMU! bleh..wakaka
  8. rizz
    May 12, 2009 at 3:02 PM
    uish cte manjalara tu rizz xmiss gak taw ahha best siottt
  9. Corey
    May 12, 2009 at 3:53 PM
    heze:
    blehh.. hehe buatla tag ni. nak tau gak the rest :)


    rizz:
    aah.. ramai yg hooked dgn cite ni masa tu. tak sabar2 nak tau what next.
  10. Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah
    May 12, 2009 at 5:38 PM
    wakakakak no komen leh tak jawab cam tue wakakka sebab dah terbukak ruangan nie wakakaka
  11. Corey
    May 12, 2009 at 6:38 PM
    Qiela: no komen pun no komen la ekekeke
  12. shandye.
    May 14, 2009 at 11:59 AM
    the compu'aa says noooooooooo....

    haha... effing hillarious dude. totally.
  13. Corey
    May 15, 2009 at 11:15 PM
    shandye:

    yea but no but yea