Posted on Saturday, May 09, 2009

Happy Mother’s Day / Selamat Hari Ibu!

mother-day

Mother’s Day atau Hari Ibu disambut pada hari berbeza antara setiap negara. Sesetengah negara termasuk Malaysia menyambutnya pada hari Ahad, minggu ke 2 dalam bulan Mei setiap tahun.

Sempena dengan sambutan ini esok marilah kita menghargai insan yang telah banyak berkorban membesarkan kita menjadi seorang manusia seperti kini. Aku turut ingin sampaikan salam sambutan Mother's Day ini kepada para bloggers yang berstatus Ibu seperti Hezesuze, Suziey, Chekdenoor dan lain-lain.

Ya mungkin ada yang mengatakan mereka tidak memerlukan Mother’s Day ini kerana setiap hari mereka menghargai dan melayani ibu mereka dengan penuh kasih sayang. Terpulanglah pada individu. Seperti juga sambutan hari-hari lain, yang penting niat ikhlas datang dari hati dan bukannya mengikut trend. Sayangi dan hargailah mereka semasa mereka masih ada.

Anggaplah Hari Ibu ini seperti hari bonus iaitu lebihkan lagi layanan mesra dan istimewa untuk insan yang kita sayangi itu. Gandakan segala luahan kasih sayang melebihi hari-hari biasa pada hari ini. Mungkin keluar bersantai atau menghiburkan mereka sepanjang hari. Jangan biarkan mereka membuat sebarang kerja pada hari ibu. Dengan kata lain, hari ini adalah hari kita melayani mereka bak seorang ratu!

Kepada para bloggers yang ingin bersantai esok di Ulu Yam tu jangan lupa bawa bersama ibu-ibu kalian ya! setidak pun raikan para bloggers berstatus ibu yang turut serta. Hehe Bukan selalu…

Kredit foto: galihpribadi,hezesuze, suziey


17 Responses to Happy Mother’s Day / Selamat Hari Ibu!

  1. cIk JanNah
    May 9, 2009 at 10:59 AM
    happy mother day..
    alahai x dpt nak bwk mak g ulu yam..
    jauh nun~

    hiksss~~~
  2. [-suziey-]
    May 9, 2009 at 11:31 AM
    ouh thanks for the wish,...huhuh..terharu tauuu...(tgh study for exam pn sempat komen blog org..ekek:D)

    haha klako la corey..adakaaa bw ibu g ulu yam..maunye peninnn ibu2 tu tgk gelagat ibu2 muda yg ala2 diva tu..ekekek:D
  3. Corey
    May 9, 2009 at 12:20 PM
    jannah: hehe next time jela ye.

    suziey" ur welcome. hehe tu ler fungsi ibu2 veteran supaya ibu2 muda dapat kawal kedivaan diorang. so tak dapat la over2..kontrol ayu sentiasa ekeke
  4. Eazy Izzuddin
    May 9, 2009 at 12:34 PM
    happy mothers day!!....
    =D
    x saba tgg sok...
    xD
  5. ~miszirdawaty~
    May 9, 2009 at 12:55 PM
    selamat hari ibukah???
    heh~
  6. Corey
    May 9, 2009 at 12:58 PM
    misz: yea.. esok selamat hari ibu a.k.a mother's day :D

    Eazy: yea happy mother's day! yea bergembiralah esok kat ulu yam.tapi play safe ya!
  7. shandye.
    May 9, 2009 at 3:02 PM
    utk hari ibu ni aku dgn chomelnyer menggoreng cucuk dan buat teh ais utk mak aku.

    kitorang nk lepak2 kat laman sambil ngumpat2 pasal our future.

    motherly bonding sangat kan?

    ngee...
  8. Corey
    May 9, 2009 at 3:47 PM
    shandye: ya.very sweet. satu cara bonding yang unik. setiap orang berbeza cara.
  9. rizz
    May 9, 2009 at 5:50 PM
    heppy mothers day too corey hihii
  10. chekdenoor
    May 9, 2009 at 6:16 PM
    Thanks corey

    Hmmm..... best dapat award awal-awal gini...heheheh....

    Chekdee memang sangat-sangat berminat dengan Jamal abdillah.... dulu masa dia mula-mula keluarkan album.... ayah chekdee buat suprise untuk chekdee dengan belikan album jamal abdillah..... chekdee maseh ingat...bagaimana chekdee risau sangat semasa jamal perfome final bintang rtm...takut dia kalah...hehehe....masa tu chekdee maseh skolah lagi.......

    Jadi ibu kepada 3 anak dara....hmmm..setakat ini chekdee selalu happy membesarkan mereka .... merekalah kehidupan chekdee dan hubby.

    Thanks ya
  11. Corey
    May 9, 2009 at 7:19 PM
    rizz: hehe happy mother's day to u too!

    Chekdenoor: ur welcome. glad to know that jamal ada signifikasi dlm hidup u. wah kira masa tu demam bintang rtm ala2 af skang eh. tentu seronok, puas hati dan lega bila lihat anak2 semua dah besar, happy dan berjaya eh. lagi best klu they share the same passion.kira sehati sejiwa :)
  12. MeLLoW
    May 10, 2009 at 12:08 AM
    Selamat hari ibu.. Bahagiakan ibu anda ya..sy agak jauh nak sambut bersama ibu. mungkin hanya dengan menelefon itu sudah memadai. Thoughts are more important than a gift :)
  13. Corey
    May 10, 2009 at 12:19 AM
    Mellow: betul. pelbagai cara boleh ditunjukkan bukan hanya dgn perbuatan dan pemberian. selamat bari ibu!
  14. Rozita
    May 10, 2009 at 9:10 PM
    kunjungan balas!
    slmt hari ibu bapa
  15. b-boy
    May 10, 2009 at 9:46 PM
    selamat hari ibuuu...
  16. mummYaeesh
    May 11, 2009 at 4:10 AM
    This comment has been removed by the author.
  17. Corey
    May 11, 2009 at 5:06 PM
    rozita/boy: selamat...:)