Posted on Friday, April 17, 2009

Wujudkah seseorang yang dicipta khas buatku?

Persoalan di atas selalu bermain difikiranku. Walaupun buat masa ini aku selesa berseorangan tanpa teman hidup tetapi nun jauh di lubuk sanubari terpendam hasrat untuk mencinta dan dicintai. Aku sudah biasa berdikari dan tidak perlukan orang lain untuk menjaga diri dan makan minumku tapi persoalannya.. sampai bila?

Jika aku berfikir jauh ke hadapan aku jadi takut. Risau sampai bilakah aku akan begini. Adakah satu hari aku akan sakit dan mati sendirian tanpa belaian kasih seorang isteri dan anak-anak?

Terkadang aku cemburu apabila melihat atau membaca blog-blog rakan yang dengan bangganya mempamerkan kemesraan bersama teman hidup dan cahayamata mereka yang comel. Walau ada diantara mereka yang telah nampak kertu dimamah aura rumahtangga namun kasih sayang mengatasi segalanya.

Konklusinya apabila telah berkeluarga, rupa dan fizikal bukan lagi jadi kriteria utama. Aku jadi tersentuh bila melihat cinta yang tidak berbelah bagi sebegini. Keinginan memiliki dan menghirup kemanisan sejati bersama insan yang telah diciptakan khas buat aku memang meluap tapi apakan daya. Buat masa ini aku masih sabar menanti saat manis itu jika telah ditakdirkan memang ada seorang wanita yang diciptakan buatku.

kredit foto: http://cworth.org

28 Responses to Wujudkah seseorang yang dicipta khas buatku?

  1. [-suziey-]
    April 17, 2009 at 3:09 PM
    yakin pada takdir Allah..jodoh ajal maut sume di tgn Allah..insyaAllah kalu dh ditulis dlm luth mahfuz ur jodoh akn dtg..it will..dont worry...;)insyaAllah setiap org ade bahagianya cuma caranya mungkin berbeza..ape yg kita prlu buat adlh bersyukur dgn stiap ape yg dikurniakanNya..
    klu kawen jgn lupe jemput tau:D
  2. ~miszirdawaty~
    April 17, 2009 at 3:09 PM
    akan ada dia untukmu..
    haha~
  3. aRa
    April 17, 2009 at 3:19 PM
    Jgn berhenti berdoa...itew kunci segalanya...i pun jeles gak tgk member dah ade anak tapi nak buat camna...jodoh blm smpi...sabar,redha,doa...insyaAllah...
  4. Bil
    April 17, 2009 at 3:19 PM
    what if.. ur next sequence a story on ur marriage?
  5. HIKMAH
    April 17, 2009 at 3:20 PM
    setiap manusia sememangnya diciptakn berpasangan....don't worry..^_^
    Dia tahu apa yg terbaik buat hambaNya..
  6. rizz
    April 17, 2009 at 3:39 PM
    wahh sng je corey hehe cpt2 kawen ye ahhaha
  7. Corey
    April 17, 2009 at 4:02 PM
    suziey, misz, ara, hikmah, rizz, bil: thanks atas doa, opinion dan pandangan. Insyallah klu ditakdirkan sampai masa bertemu..alhamdulillah.i mmg redha..cuma sesekali risau juga. nak cari mmg senang tp tak mahu just kawin kerana nak puaskan hati org. i nak terima kerana hati mmg telah btul terbuka. yea bil..klu jumpa jodoh, i'll write about it. tapi bila sampai masa tu i have to end this blog and start a new one :)
  8. ♥ cik intanurulfateha ♥
    April 17, 2009 at 4:07 PM
    :) .mesti ade sum1 for u
    .juz b patient
    .jodoh tu akan tibe :)
  9. Corey
    April 17, 2009 at 4:17 PM
    cik intan: amin :)
  10. hezesuze
    April 17, 2009 at 4:48 PM
    Walau ada diantara mereka yang telah nampak kertu dimamah aura rumahtangga namun kasih sayang mengatasi segalanya.


    opppssss!!! ze ttp mama vogue gtew...lom kertu lagik tau bro...wakakaka

    ermm sume apa yg blaku adalah takdir ALLAH swt..tp untuk btemu jodoh jgnler kita bserah pada takdir semata2...kite juga mestilah berusaha & bertawakallah...

    pepun ze ttp doakan bro dpt sorang kwn, makwe, dan sterusnye wife yg btul memahami bro dan bleh buatkan hati bro trbuka tuk mnerima kehadian yg bergelar wanita...

    ke nak ze tlg carikan??? huhuhuh
  11. OBSCURE
    April 17, 2009 at 5:31 PM
    Giving a crap about loving without u allowing urself to move on is never gonna work. this is jz an advice.next time when u r in love, try not to be so obsess. put a limit..put GOD b4 ur lover..
  12. Wyn
    April 17, 2009 at 5:41 PM
    Don't dwell too much on the past. Appreciate the present or else you're gonna lose someone meaningful.(eg. the lady who've done this and that for you) And that bring nothing for the tomorrow but the same you that get even more wearier.
  13. Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah
    April 17, 2009 at 5:59 PM
    sayu2 jew baca n3 kali nie wakakak apa pun betui lew kata dak2 nie doa yang paling utama... apa pun hidup mesti diteruskan dan hayati lah kehidupan yang ada nie... ingat kalau dah jumpa jodoh jangan lupa jemput aku key... insya'allah ada lah jodoh ang tue... namo sedih2 key...
  14. biarlah rahsia
    April 17, 2009 at 6:49 PM
    bukankah seorg wanita itu di cipta dari tulang rusuk llaki???
    insyaALLAH...ada tp sekarg kita tidak taw sapa org nya lg krn belum masanya...
    ALLAH telah ttpkan yg terbaik buat hambaNYA... yakin pd ketentuannya....
    x semestinya kawin awal bahagia...mane taw kawin lewat lg manis or jupe someone yg lebih baik.... percayalah......hehehe
  15. Corey
    April 17, 2009 at 8:00 PM
    obscure & Wyn: i've tried that before but the problem was i dont feel love anymore. i dah cuba accept gadis2 baru itu seadanya tapi i rasa mcm menipu diri i and them.lagi rasa terseksa. feel like i'm hollow

    Qiellah & biarlah rahsia: thanks atas semangat.btul skang ni i just doa and redha je ketentuan.jika ada jodoh adalah...
  16. Corey
    April 17, 2009 at 8:03 PM
    heze: hehe jgn terasa lak dgn statement tu. tak refer pada individu tertentu especially heze yg masih bergetah tu.
    mmg byk berkawan even ada yang terfall in love with me. kekadang i cuba juga menerima cinta dia tapi semakin kuat i usaha makin kuat pulak hati i reject dia.
  17. fazi
    April 18, 2009 at 7:47 AM
    hope u can get a good one.
    dont worry..
    u'll meet someone best among the best soon..
  18. Corey
    April 18, 2009 at 10:44 AM
    fazi: InsyaAllah jika jodoh mmg telah ditentukan
  19. Eazy Izzuddin
    April 18, 2009 at 3:45 PM
    akan tiba teman yg cipta untuk bro..
    =)
  20. Corey
    April 18, 2009 at 5:56 PM
    eazy: yea kita sama2 nantikan saat itu menjelma :)
  21. »-((¯`»pGe46«´¯))-»
    April 19, 2009 at 5:01 PM
    lelaki yang baik untuk perempuan yg baik.. begitu juga sebaliknya.. itu janji Allah... akan tiba jua masanya Allah akan berikan di dunia ini.. jika tiada di dunia, Allah telah ciptakan bidadari untuk kau kahwini di syurga andai amalmu cukup untuk ke sana.... insyaAllah...

    http://killvearn.com
  22. »-((¯`»pGe46«´¯))-»
    April 19, 2009 at 5:01 PM
    plz open NAME/URL on the comment option ok.. susah tiap kali nak kene login email baru leh komen.. sekian...
  23. Corey
    April 19, 2009 at 6:18 PM
    pGe46: Thanks for the words. baru aku teringat balik janji2 itu.
    about Name/url tu aku dah on the option. ingatkan before this nak elak anonymous tapi takpelah tak kisahlah anonymous pun.
  24. b-boy
    April 19, 2009 at 6:26 PM
    YA ALLAH..datangkan lah pasangan yang sesuai pada ABG COREY ku ini...AMINNNNN!!!!
  25. Corey
    April 19, 2009 at 6:41 PM
    b-boy: Amin. Thanks atas doa boy. moga boy pun akan bertemu jodoh tak lama lagi :)
  26. epalgreen
    April 19, 2009 at 10:20 PM
    corey..
    setiap org mmg diciptakan untk bersama..
    cuma masa dan waktunya tak sampai lagi..
    hehehe
    sama lah macam eira..
    slalu gagal dalam bcinta

    ;p
  27. Corey
    April 22, 2009 at 8:20 PM
    epal: yea.hope satu hari hati i akan terbuka dan at the same time akan datang jodoh yg ditunggu2.
    wish you jumpa lelaki yg good to u also
    :)
  28. lin
    May 19, 2010 at 10:44 AM