Posted on Sunday, April 19, 2009

Majlis Tahlil

Siang tadi telah diadakan Majlis Tahlil sempena 40 hari pemergian Allahyarham Ayahandaku. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar .Walaupun pada mulanya aku agak risau juga kerana tiba-tiba hujan turun dengan lebat tapi selang beberapa minit kemudian kembali teduh dan orang ramai bertandang melebihi jangkaan. Syukur sekali lagi kerana makanan yang disediakan mencukupi untuk semua para hadirin. Semoga Allah memberkati semua yang sudi hadir mensedekahkan tahlil dan bacaan yasin pada Arwah.

Walau telah lebih dari sebulan Arwah ayahandaku telah pergi menemui Penciptanya, aku terkadang seolah tidak percaya yang beliau sudah tiada lagi di dunia ini. Realiti tiba-tiba menghempap bila aku telah sedar akan hakikat yang aku kini tidak berbapa lagi. Namun begitu aku masih tabah. Masih tidak mampu menangis walau pada hakikatnya jiwa aku mudah rapuh kalau di situasi-situasi lain yang meruntum jiwa.

Semoga roh arwah ayahanda sentiasa terpelihara dan sejahtera di sana.

Amin


28 Responses to Majlis Tahlil

  1. Eazy Izzuddin
    April 19, 2009 at 9:44 PM
    semoga roh arwah dicucuri rahmat...
    alfatihah wat beliau..
    =)
  2. Corey
    April 19, 2009 at 9:49 PM
    Thanks Eazy
  3. epalgreen
    April 19, 2009 at 10:18 PM
    semoga corey tabah..
    al-fatihah
  4. aNa-FanA-
    April 19, 2009 at 10:57 PM
    sabar yer...
  5. Corey
    April 19, 2009 at 10:59 PM
    epalgreen, Ana: thanks.yea i akan terus tabah
  6. OBSCURE
    April 19, 2009 at 11:24 PM
    al-fatihah utk allayarham..jgn risau..time will heal..it's hard bt u'll be ok..
    byk2 kan bdoa utk dia..
  7. Corey
    April 19, 2009 at 11:37 PM
    obscure: appreciate it. also thanks utk kata2 semangat n reminder.
  8. OBSCURE
    April 19, 2009 at 11:49 PM
    its ok..i've been thru d same path a long time ago..
    hard times- it changed us for the best..it define u, who u really are.
  9. cIk JanNah
    April 20, 2009 at 12:28 AM
    sabar ya;
    semoga arwah d tempat kan dklgan owg yg beriman..
    insyaallah~
  10. rizz
    April 20, 2009 at 1:07 AM
    syukur alhmdulilah sumenya bjlan ngn lancar ye corey..
  11. Abir Abhar
    April 20, 2009 at 4:04 AM
    tak tau pun corey..
    btw,
    i lost my father when i was 14 yrs old..
    it's hard to grown up without a father..
    indeed to those who still hv father, they should be gratitude enuff
    kan?

    takziah
  12. Corey
    April 20, 2009 at 8:28 AM
    obscure: correct.semua ini memberi kekuatan dan mematangkan diri.

    Jannah: thanks :). Amin

    Rizz: ya.. Alhamdulillah takde apa aral cuma si Memey je bleh gaduh2 lak dgn kucing luar dekat2 tempat org nak makan.

    Abir: betul.wah u must be very strong.i tak dapat bygkan apa perasaan u menhadapi semua itu ketika masih muda.
  13. [-suziey-]
    April 20, 2009 at 8:46 AM
    saba bebanyak.. setiap yg hidup pasti akn pergi..doakan ketenangn dia di sana dr kita trus meratapi ketiadaan dia di sini ;)

    al-fatiha utk ur dad..
  14. Corey
    April 20, 2009 at 8:52 AM
    suziey: betul tu.thanks suzie
  15. Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah
    April 20, 2009 at 10:40 AM
    salam takziah... moga rohnya di cucuri rahmat dan di tempat kan di golongan orang2 yg beriman... moga tabah dengan dugaan Ilahi...
  16. Corey
    April 20, 2009 at 11:01 AM
    thank u Qiellah. Amin
  17. .fatin nabila.
    April 20, 2009 at 11:11 AM
    salam singgah.*

    nway, takziah.
    smoga roh dicucuri rahmat.
    yang dh pergi, kita doakan.
    yang masih hidup mcm kita ni, teruskan perjuangan.
  18. Corey
    April 20, 2009 at 4:23 PM
    fatin: welcome! :)
    thanks ya
  19. manje
    April 20, 2009 at 11:21 PM
    salam...

    alfatihah buat ayahanda Corey...

    tabahkan hatimu itu...
  20. Corey
    April 21, 2009 at 12:30 AM
    Manje: Thanks. I really appreciate it
  21. DicKiE aDaMs
    April 21, 2009 at 3:36 PM
    bguslah semua berjalan lancar.. fyi.. my mother passed away 2 weeks ago.. i was in mlaka study...so xsempat brada kat sisi dia masa dia xde.. n it hurts.. :(
  22. Corey
    April 21, 2009 at 6:29 PM
    Dickie: I'm sorry to hear that. I pun kalau still working in KL maybe tak sempat tapi i thought it over and resign masa dia still sakit2 sebab i mcm dapat rasa. sbb tu bila dia pergi i takleh nangis maybe sebab i dah bersedia dan rela dia pergi sebab tak sanggup tengok dia menderita lebih teruk.biarlah dia aman disana.
    but your case mmg your responsibility study.i rasa ur mom pun understand. just redha k
  23. Hezesuze
    April 21, 2009 at 7:52 PM
    yuhuuuu!!! rindu plak kt bro...ermm alhamdulillah majlis tahlil tu bjalan dgn lancar dgn izinya...

    ermm tuk majlis kawin bila lagik bro????huhuhuh larikkkk smbil bwk spanduk "bro corey tgh carik pasangan idup"...wakaka
  24. Corey
    April 22, 2009 at 6:18 AM
    Heze: hehe rindu ek..yea semua berjalan lancar..

    majlis kawin maybe buat tahun depan kot..30 february. siapkan banner, banting sesiap k ekeke
  25. CikLola
    April 22, 2009 at 2:45 PM
    saLam takziah yew abg corey..
    hope tabah ekhh
  26. Corey
    April 22, 2009 at 3:07 PM
    Thanks cik Lola :)
  27. fazi
    April 22, 2009 at 9:51 PM
    al-fatihah..
    jgn lupa sentiasa berdoa yerpp..
    :)
  28. Corey
    April 22, 2009 at 10:15 PM
    fazi: ok. thanks ya :)