Posted on Saturday, April 11, 2009

Tagged by B-boy

Aku lupa bila exactly aku dapat tag ni dari Boy. Minggu lepas kot. Tangguh punya tangguh baru teringat nak langsaikan hari ni. Takut lelama nanti dia merajuk lak. Hehe. Tag ni umpama sebuat interview berkenaan info blog. Check it out…

Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?

Nama blog aku sekarang... "Corey Alias – Melankolia Seorang Philophobic". Nama ini dipilih setelah renovasi dan penjenamaan semula. Aku mencari nama yang ringkas dan straight the point lalu ia menjadi pilihan. Sebelum renovasi, blog ini diberi nama Chronicles of Corey dan kemudian ditukar ke Confessions of a Philophobic. Nama dalam Inggeris kerana asalnya blog ini ditulis dalam bahasa Inggeris diawal kemunculan. Namun sejak aku membuka blog lain dalam bahasa Inggeris, aku tukar blog yang ini menjadi blog bahasa Malaysia sepenuhnya. Tetapi terdapat juga sedikit pinjaman bahasa Inggeris pada ayat-ayat yang perlu lebih ekspresi.

Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?

Link blog aku adalah “http://coreyalias.blogspot.com” . Mudah. Dipilih kerana ia sebuah nama yang telah bertahun-tahun aku gunakan sebagai identiti diri aku. Juga kerana blog ini bersifat peribadi, jadi lebih afdal aku menggunakan nama aku sebagai nama link blog.

Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ini?

Blog B-boy sekarang lebih menarik, kemas dan sesuai dengan imejnya sebagai seorang pelajar. (Hehe ikhlas ni boy). Kandunngannya jelas, tersusun rapi dan senang dinavigasi tanpa useless widgets yang memberatkan blog. Overall semuanya baik cuma aku masih confuse tentang nama blognya.

Sekian.

Seterusnya..aku ingin tag…

hmm siapa ya.. nantilah fikir dulu.


14 Responses to Tagged by B-boy

  1. ~miszirdawaty~
    April 11, 2009 at 6:20 PM
    naseb baek xkena.
    haha~
    tag dl xjwb lagi..
    aish~
  2. Corey
    April 11, 2009 at 6:36 PM
    ekeke xpe.. take your time. bebila pun leh. me pun klu ada tag lagi after this maybe hold on dulu kot. nnt blog penuh dgn tag lak.
  3. hezesuze
    April 11, 2009 at 8:58 PM
    ermmm...tp ze lebih suke layout yg lame la bro...hehehe

    pepun blog ni bro yg punya..so suka ati bro la kan nak letak warna apa...hahahaha
  4. Corey
    April 11, 2009 at 10:33 PM
    heze: layout lama terlalu biasa. bro kena juga buat transformasi. tapi yg ni bukan kekal.. akan berevolusi juga.. nantikan ya perubahan soon.
  5. [-suziey-]
    April 12, 2009 at 7:13 AM
    corey..tlg buatkan my tag list bole?ekekekek:D
  6. Corey
    April 12, 2009 at 11:33 AM
    tg buat? hehe surrender..nak rest dulu dari tag2 ni..penat.takpe suziey bebila ada masa buat ler bukan ada paksaan.if tanak buat pun tak kena saman punye.dont worry eheh
  7. b-boy
    April 12, 2009 at 7:21 PM
    apa yang xsure lagi pasal nama blog boy..?hmmm..
  8. b-boy
    April 12, 2009 at 7:22 PM
    This comment has been removed by the author.
  9. Corey
    April 12, 2009 at 7:39 PM
    boy: abg masih kurang faham maksud o dalam Believe "o" You tu je hehe. jgnla sentap :P.
  10. JIVEBUMZ
    April 12, 2009 at 10:35 PM
    hoho selamat tak kena tag... oic camtu ye asal usul blog neh..
  11. Corey
    April 12, 2009 at 10:41 PM
    Jivebumz: aah.. thanks sbb sudi singgah dan baca ya
  12. Eazy Izzuddin
    April 12, 2009 at 11:37 PM
    hiks..
    ok le 2..
    rajinnye wat tag..
    eazy dah fenat jwb2 tag nih..
    huhu
    xD
  13. Corey
    April 13, 2009 at 12:17 AM
    Eazy: tak rajin.. dah penat gak.. ingat nak rest dari buat tag ni. lama-lama skali baru buat.mmg penat.
  14. rizz
    April 13, 2009 at 9:30 AM
    huahah mndapat pujian bernas dek boy muahaha