Posted on Wednesday, August 05, 2009

Entry ke 100: HAPPY BIRTHDAY ZE!

Haha.

Orang lain dah beratus malah beribu entry aku baru capai entry yang ke 100. Terkadang aku cemburu juga melihat orang lain yang tidak putus dengan ilham.. begitu gigih, bebas dan selesa memaparkan apa jua yang berlaku dalam hidup ke dalam blog mereka. Ke mana-mana dengan kamera yang sentiasa tersedia untuk capture saat-saat indah untuk diabadi dan dikongsi dengan para pembaca.

Mungkin juga aku seorang yang terlalu berahsia, reserved dan tidak punya apa-apa yang menarik untuk dikongsi bersama setiap masa. Malah jika aku membawa kamera pun aku agak segan untuk merakamkan aktiviti di ruang awam. Kelemahan sendiri.

Ok intro selesai…

DSC006551

Entry yang ke 100 ini aku dedikasikan pada seorang rakan baik blogger yang aku pasti majoriti dari kalian mengenalinya. Puan Heze Suze Hasan. Hari ini, 6 Ogos merupakan harijadi beliau yang ke… hmmmmmm..

hehe maaf Ze, bro terlupa pula tiba-tiba. Malu.

Sengalkan?

Aku lupa secara tepat bila pertama kali mengenali wanita ini. Aku hilang punca masa secara total. Mungkin mindaku telah mentafsir yang aku sudah lama mengenali beliau, maka rentetan perjalanan masa tidak lagi diendah minda Mungkin juga banyak kisah hidup peribadi yang dikongsi lantas membuatkan aku merasakan seolah dia sebahagian dari keluargaku.

Itulah dia Heze Suze. Walau kami belum pernah bersua muka, tapi kehangatan persahabatan tetap terlecur ku rasakan. Apatah lagi kalian yang telah mengenali beliau di luar. Mesti meriah dan rasa bertuah mengenali insan ini, bukan?

Di tambah lagi dengan sifatnya yang ikhlas membantu, mudah mesra, selamba dan tidak mudah sensitif. Sikap keterbukaan beliau inilah membuatkan ramai yang senang mempercayainya dan sedia meluahkan apa jua yang terbuku di hati tanpa perlu coverline atau cakap beralas. Beliau terbuka tetapi tetap serius dan rasional dalam menyuarakan pandangan dan pendapat.

Kalau ingin dipaparkan secara lengkap tentang seorang yang bernama Heze Suze ini rasanya tidak cukup satu entry. Aku kebelakangan ini pula kurang ilham dalam membuat entry bersambung-sambung. Kita serah saja pada yang pakar, Encik Rizz. Pasti dari part 1 hingga ke 10 akan dapat dikongsi bersama. Tambahan pula beliau antara yang intim dengan Heze di luar alam maya ini.

Akhir kata,

ALLAH SELAMATKAN KAMU…

ALLAH SELAMATKAN… HEZE SUZE HASAN

ALLAH SELAMATKAN KAMU.

HAPPY BIRTHDAY ZE! YOU ARE ONE IN A MILLION. Keep on being a good friend, sister, daughter, mother and wife…

P.S blog Heze Suze boleh diterjahi di http://hezesuze.blogspot.com


12 Responses to Entry ke 100: HAPPY BIRTHDAY ZE!

  1. Eazy Izzuddin
    August 5, 2009 at 6:59 PM
    wah
    bufday sape kah
    xD
    kakHeze
    =D
  2. Hezesuze
    August 5, 2009 at 9:04 PM
    adoyaiiii! terharu plak rasa d ati ni bro...ada plak n3 khas tuk ze ek...ish ish ish! sedey tau...

    thank u sooo much bro....cayang bro!
  3. FizA aLwi
    August 5, 2009 at 10:12 PM
    hakhakhak.adekah ini dinamakan jodoh? entri ke 100 pada hari y sama. hohooo. terujeee. same la beb!!!
  4. Corey
    August 5, 2009 at 10:52 PM
    heze:
    hehe bukan selalu.. setahun sekali je. thn depan hope dpt entry ke 500 lak for ze :P

    Fiza:
    wahhh jodoh ekk..trauma dngr pktaan tu ekeke. x sangka kebetulan sama capai 100.fuh.
  5. [-suziey-]
    August 6, 2009 at 8:52 AM
    nnti my besday pn nk jgk..ekeeke:D nk entry ke 123..haaaaa..hahaha:p
  6. Corey
    August 6, 2009 at 9:54 AM
    suziey: bleh aje tp hope bertepatan ler. klu n3 entry blum sampai 123 time besday suzie, bro perap sampai entry 123 baru kuarkan hehe
  7. Kojack de Alloohaa
    August 6, 2009 at 11:47 AM
    woo tahniah2..ak bru belas-belas en3..hahah
  8. Corey
    August 6, 2009 at 12:51 PM
    kojack:
    thanks.. hehe pelan2 kayuh yer.
  9. RobinHood
    August 6, 2009 at 1:22 PM
    ala..xpew bro...
    biar entry skit..
    tp x merapu...
    setengah org tu satu hari entry sampai 5-6....tp xdew cerita apa pun..
    ;p

    happy birthday to zee..
    walaupun Robin x kenal...
  10. Corey
    August 6, 2009 at 2:14 PM
    Robinhood:
    thanks for the encouragement :)
    Kalu x kenal boleh dikenalkan..
    visit je blog dia and walla! u can start a friendship already :)
    u wont regret it trust me.
  11. ||| PöJìé PööH |||
    August 7, 2009 at 9:21 AM
    wahhhh baru samapi n3 ke 100 ker Bro??
    xper²..
    skurang²nya xla lenyap begitu sajer blog ini..
    xpe2..
    hehe..
  12. Corey
    August 7, 2009 at 8:39 PM
    pojie:
    a'ah sedih kan? hehe.hidup bro x semeriah uols.byk melankoli je :(