Posted on Thursday, July 02, 2009

-CinTA PerTAmAku- "b-boy"

GUTEN TAG.. ya salam.. YEBA-YEBA

OK.. entry kali ni aku nak ceritakan kisah CINTA PERTAMA aku.. wah asik pasal cinta je kan.. hek3.. yela mak orang citer pasal abg polis.. so aku nak la jugak citer.. lagipun abgCOREY beria2 nak taw kan.. so meh le story..

Sejak aku dilahirkan.. aku idak le kenal apa itu cinta..yela sume duk cakap pasal cinta monyet kan..sebabkan aku masa sekolah sangat la lemah semangat..pantang kena gertak..nangis sokmo.. and aku sng jatuh sakit..kira antibodi lemah sikit.. sebab tu aku lebih diebri perhatian oleh my mom..



So segala tindak tanduk aku dikawal..sampai la aku habis sekolah rendah and masuk sekolah menengah.. sekolah menengah pun aku x didedahkan dengan cintan cintun nie.. ye memang benar..aku telah diterapkan dengan MOTO "Jangan bercinta waktu sekolah" oleh my mom.. disebabkan aku dijaga agak rapi..so pergaulan aku agak terbatas.. pagi pegi sekolah... petang aktiviti kokurikulum..ujung minggu tusyen..even tusyen kat KL pun.. aku x reti nak merayau2..abis tusyen balik rumah..

Tapi aku tidak la pasif..aku boleh dikategorikan antara pelajar yang glamer la bersama rakan2 aku..ini pun disebabkan aku aktif berpersatuan bagai.. *kira sambil2 tu mencapap la sekali kan..ekekekeke.. so junior2 memang la ramai kenal aku.. sampai waktu petang bila selisih siap bagi salam tu..dialog dia macam nie.. "Assalamualaikum abg SUBRI..".. pastu sengih2 dak2 sekolah petang.. tapi aku x amik pusing... and yang paling aku ingat ramai anta proposal nak wat abang angkat.. ekekeke.. macam2 budak2 ni kan.. tapi aku stil wat bodo jer..

Sampaila aku join satu motivasi program nie.. kira macam kursus la.. kursus fasilitator sebenarnya.. selepas tamat kursus motivasi nie..kita diiktiraf sebagai fasilitator untuk guide junior2 kat sekolah.. sekolah aku anta 4 orang.. 2 laki 2 perempuan.. and aku termasuk sekali utk join.. and bila sampai.. mula aktiviti.. aku masuk dalam satu kumpulan yang diberi nama AL-FAIZIN.. bermaksud 'JUARA'.. and dalam grup tu..ada seorang gadis yang tiba2 buat rasa diri aku ni x tenteram sejak 1st day lagi...bila ada LATIHAN DALAM KUMPULAN (LDK).. aku dengan die selalu berborak pasal family.. padahal kawan2 lain sebuk menyiapkan tugasan diberi.. hek3..(kursus nie balik hari yek..amik masa 3 minggu)

And hendak dijadikan kesah... selepas habis program..kami bergegas pulang menaiki PUTRA LRT..and dalam PUTRA tu..aku dengan rakan2 sekolah aku bergerak balik ke rumah...tapi si dia singgah kat KLCC bersama rakan2 sekolah dia.. and dalam train dia kasi aku nombor telefon..

BUT..aku masih lagi was2.. yela nak call cheq malu naa... lagipun nak bermsg.. ms tu aku mana ada enset lagi.. so nombor telefon tu aku simpan je.. sampai kesudah aku x call die.. and masa hari raya aku terima kad raya dari die (kami bertukar alamat selepas kursus 3 minggu tu habis) so aku balas kad raya die.. and masa aku masuk matrikulasi.. aku terputus hubungan dengan dia.. sampai sekarang aku igt kat dia.. orang kata cinta pertama adalah cinta yang tidak dpt kita lupa walaupun kita bertemu dengan orang yang baru...si dia itulah SURIATI binti ISMAIL.. alamat terakhir di PUCHONG...

Selesai... siapakah lagi yang berjaya menawan hati aku..tungguuu....

AUF WIDERSEHEN



11 Responses to -CinTA PerTAmAku- "b-boy"

  1. arifrusli
    July 1, 2009 at 10:16 PM
    hehe. love at first sight.
  2. b-boy
    July 1, 2009 at 10:24 PM
    yeah.. hehehehe.. thanks arif
  3. Corey
    July 1, 2009 at 11:31 PM
    jika suriati binti ismail ada membaca diharap menghubungi mohd subri seberapa segera ya.

    tak sabar pula nak ketahui siapa pula yg berjaya menawan hati boy di uitm. teet
  4. .fatin nabila.
    July 2, 2009 at 1:15 AM
    sonok jadi suriati ismail, special entri lak tu. :)

    nway, sila amik award xseberapa kt my blog. :)
  5. Corey
    July 2, 2009 at 6:24 AM
    a'ah fatin. lucky suriati.
    congrats boy, sila2 ambil award tu :)
  6. b-boy
    July 2, 2009 at 8:29 AM
    hahahaha..mandai je abg corey suh suriati tu kalau baca call boy.. xmemasal jer..

    fatin: tq2.. begitulah insan yang pernah menyentuh hati ini.. and insan bernama SURIATI ISMAIL memang special lah dlm n3 nie.. hik3

    p/s: award tu untuk tuan tanah abg COREY ke..?
  7. chekdenoor
    July 2, 2009 at 9:20 AM
    Salam,

    Berbunga hati bila sedang dilamun cinta......
  8. rizz
    July 2, 2009 at 10:47 AM
    kelazz cinta hati dak b boy hahaha
  9. b-boy
    July 2, 2009 at 1:45 PM
    huahuahua..

    cikdenoor:salam too.. tu cerita cinta lepas..

    abgRIZZ: citer dolu2.. sesuai sgt ngan title blog nie.. philophobic..
  10. Hezesuze
    July 2, 2009 at 1:56 PM
    amboi3 nk jugak kan kisah cinta pertama gtew....konpius sat kira cinta ang ni berbalas ke tak????

    atau just cinta kt lam surat or kad kekdahnye....huhuhuhu
  11. b-boy
    July 2, 2009 at 10:38 PM
    cinta berbalas la kak.. tp terputus hubungan story nya...sebab dah masuk matrikk..