Posted on Thursday, March 19, 2009

Tag dari Rizz

Tag kali ni aku terima dari Abe Rizz kita. Terima kasih juga sebab dapat juga aku jadikan filler post sebelum aku teruskan dengan Part 2 Trauma Cinta Pertama yang masih tertangguh. Menarik juga tag kali ni:

List 10 of your favorite LOVE songs and tell me the reason u like it..Heartbreak love songs can also counts.WARNING!!!!!!!!!! LOVE SONG,OKAY..p/s: and count it backwards like 10,9,8...because I think it's fun to read that way.

10

Can’t Live (If living is without you)- Mariah Carey

Lagu ni antara all time favorite aku. Selalu diulang-ulang sampai aku hafal setiap lenggok. Entah mengapa lagu ni begitu menyusuk kalbu sampai aku ternangis walaupun ketika itu aku belum lagi bercinta.

9

I’m All Out of Love – Air Supply

Juga antara lagu yang menusuk kalbu aku. Antara lagu tema semasa tengah asyik bercinta.

8

Munajat Cinta – The Rock

Lagu yang penuh makna dan syahdu dimana ia adalah satu doa dari seorang insan kesunyian yang berharap Tuhan dapat mengurniakannya seorang kekasih yang baik hati yang dapat menyintainya seadanya.

7

Selalu mengalah – Seventeen

Current favorite 1. Nice tune dan lirik yang penuh makna bagi aku.

6

Bila Rasaku ini Rasamu – Kerispatih

Current favorite 2. Melodi yang bagus. Juga lirik yang penuh makna.

5

Nikki – Cinta

Current favorite 3. Lagu dan lirik yang sangat marvelous. Dengan suara Nikki yang rich and classy. Boleh jadi my all time favorite malay song.

4

Yovie & Nuno – Menjaga Hati

Salah satu lagu kegemaran. Lirik yang juga penuh makna.

3

Kenangan Terindah – Samson

Lagu yang membuat aku mengimbau kenangan silam. Aku suka tune uplifting lagu ini.

2

Januari – Glenn Fredly

Salah satu all time favorite indonesian/malay song. Juga dengan tune uplifting yang ku gemari.

1

Father & Son – Ronan Keating feat Yusuf Islam

Ini boleh dikatakan lagu cinta juga. Cinta antara seorang bapa pada anaknya. Liriknya seolah perbualan/nasihat bapa yang telah berumur dan berpengalaman pada anaknya yang masih muda dan naif dalam menempuh hidup yang penuh pancaroba.

Banyak lagi sebenarnya lagu-lagu tema cinta yang menjadi kegemaran aku. Lagu-lagu di atas hanyalah lagu-lagu yang aku terfikir secara spontan dan susun secara rawak.

Tag ini aku serahkan pada sesiapa yang sudi.



7 Responses to Tag dari Rizz

  1. rizz
    March 19, 2009 at 6:59 PM
    thanks corey donee thz tag heheh..lagu menjaga hati syahdu huhuu
  2. b-boy
    March 19, 2009 at 7:28 PM
    sume dpt tag yg sama.. hik3.. but lagu 1st tu best.. hehehehe
  3. Corey
    March 19, 2009 at 7:55 PM
    rizz: hehe yea.. dulu masa mula2 keluar mmg lagu tu je diulang sampai jemu dah sekarang :D

    b-boy: 1st atas ke 1st bawah?
  4. [-suziey-]
    March 19, 2009 at 10:01 PM
    bile nk ade trauma cinta pertama part two..hehhehe:D
  5. Corey
    March 19, 2009 at 10:33 PM
    Suziey: hehe sabarrr..coming soon
  6. Eazy Izzuddin
    March 20, 2009 at 12:01 PM
    hiks
    rajinnye menjawab tag2 itu...

    yeah betul kata suzie..
    bila kah part 2 nya?
    =)
  7. Corey
    March 20, 2009 at 8:13 PM
    Eazy:hehe yea mmg rajin dah gigih.. part 2 one the way...:)