Posted on Sunday, March 08, 2009

Selamat Hari Wanita Sedunia

Tadi aku ziarah blog aWeKCLunK. Baru aku sedar hari ni, 8 mac adalah Hari Wanita Sedunia. Terima kasih Haliza atas inspirasi ini!

Oleh itu, dikesempatan ini sebelum 8 mac berlalu aku ingin ucapkan Selamat Hari Wanita kepada semua wanita, perempuan dan gadis yang pernah, sedang dan akan aku kenali dalam hidupku. Tak kira samaada yang pernah dan bakal meluka atau menceriakanku.

Semua aku hargai kerana tanpa kalian mungkin aku masih naif. Pahit, manis yang aku kecapi dari kalian mendewasakan aku. Terima kasih!

Dan anugerah utama Hari Wanita ini aku serahkan pada Ibu ku, Hajah Hamidah bte Che Man yang selama berpuluh tahun berkorban dengan penuh ikhlas dan sukarela dalam membesarkanku dan empat lagi anak-anaknya. Memang sungguh besar jasa dan budi yang telah dicurahkan sampaikan aku rasa seolah tidak mampu membalasnya. Semoga kami dipanjangkan umur untukku terus membahagiakannya dan untuknya terus merasa siraman kebahagiaan dariku.

Mak.. you are my Superwoman. The greatest one.

Aku tidak mungkin dapat membenci seorang yang berjantina wanita walau sekejam mana seorang wanita itu menyiksaku.

Semuanya disebabkan Ibuku juga seorang wanita..


p.s- Lawati blog aWeKCLunK a.k.a Haliza di sini untuk puisi dedikasi buat para wanita.


13 Responses to Selamat Hari Wanita Sedunia

  1. aWekCLunK
    March 8, 2009 at 4:01 PM
    thanx bro. siap wat link ke blog i lagi tu. cayalah..

    thanx again 4 d wish. but am I already be 'wanita'? never realize that I already growing old. huu
  2. Corey
    March 8, 2009 at 4:15 PM
    Welcome.. hehe yea sbg kredit kerana memberi inspirasi utk kebuntuan ini.

    yes u are consider wanita already whether u like it or not hehe. Tak pernah ada official Girl's Day kan? hehe
  3. b-boy
    March 8, 2009 at 6:06 PM
    HARI LELAKI XDE KE..? hmmm.. anyway selamat ari wanita bro.. ngeee (matilaaa) larikkkkkkkkk!!!
  4. Corey
    March 8, 2009 at 6:53 PM
    Adaaa.. Hari lelaki 19 nov. letaklah dalam reminder hehe..

    Thank u thank u.. Selamat hari wanita to u too.. serlahkan kewanitaanmu.. apa lagi.. masak cepat.. buat cake! ekekeke
  5. tqa
    March 8, 2009 at 10:20 PM
    hahaha...
    thibur jap bc komen2..

    happy wonder women's day!
    yezza!
    :)
  6. Corey
    March 8, 2009 at 10:24 PM
    heheh

    happy wonder women to you too wahai puan tqa :)
  7. tqa
    March 8, 2009 at 10:28 PM
    ow3...
    ini suda lebey!
    hahahaha.. cik okeyh..
    puan lmbat lg
    lalalalala~
  8. Corey
    March 8, 2009 at 11:12 PM
    hehehe.manaler tau kan masin mulut sy.
    panggilan2 ni kan bagai satu doa.

    aminnn
  9. JIVEBUMZ
    March 8, 2009 at 11:25 PM
    sebagai wanita saya ucapkan terima kasih dengan entry ini.. hihi
  10. Eazy Izzuddin
    March 8, 2009 at 11:39 PM
    selamat hari wanita sedunie....
    =)
  11. Corey
    March 9, 2009 at 12:34 AM
    Jive: Sama-sama.Slmt Hari Wanita!

    Eazy: Slmt Hari Wanita Sedunia utk anda jugeee hehe
  12. [-suziey-]
    March 9, 2009 at 12:40 AM
    huhu..so touching la..yes u r absolutely rite..seteruk mana pn u r dissapointed by a women..never hate a WOMAN..jgn disebabkn nila setitik rosak susu sebelanga..ok :)
  13. Corey
    March 9, 2009 at 1:22 AM
    Suziey: yea corret. mmg itu yg sy consider when i wrote that.
    terima kasih atas pengingatan :)