Posted on Sunday, February 01, 2009

Online Makeover




Dalam 2 hari ni aku mengalami mental block..memang blur dan tiada idea mahu dicurahkan.
Sebenarnya memang hidup aku nothing interesting lately sejak back to hometown ni hehe.

Oh yea entry kali ini aku cuba untuk loosen up and cuba x guna ayat2 skema or too sappy setelah aku terima banyak pandangan dari kawan2 aku yang words aku sound too depressed, sad and emo macam nak bunuh diri kaedahnya.

Well sebelum aku type intro panjang menjela mcm Azwan Ali baik aku straight to the point.
Kali ni aku nak citer pasal website ni..http://www.taaz.com. Mmg best gile sbb kita bleh edit and do online makeover to our pictures. Tak perlu ada skill2 photoshop bagai.. Just guna tools yg disediakan je.

Aku pun dah banyak try memvoguekan muka2 org yg aku kenali guna website tu. Di sini aku sertakan contoh2 makeover yg aku dah hasilkan guna website tu. Kalau korg check out post aku yang lepas yang memaparkan our diva Miss Atie, ada pic dia yg aku hasilkan guna online makeover ni.

Website ni agak user friendly.. just register, upload pics yg korg nak makeover, then adjust bentuk mata, mulut, face structure then gunakan kreativiti korg utk apply skin tone, eye color, lipstick and hairstyles.. then walla! korg dah berjaya transform pic yg plain menjadi spt supermodel gitu.
Aku paling ske memondankan pic member2 laki aku hehe.

Oh yer pastikan pics yg korg nak makeover tu clear x bad lighting, x pixelated. Paling best if guna pic yg hair diikat blkg dan nampak full face pandang depan.

Ok selamat mencuba!

One response to Online Makeover

  1. ef fafinette
    February 16, 2009 at 3:36 PM
    hahahaha...
    kenal sangat ngan muke yg kat atas tu?!!!
    giler cun!!!